fredag 4 december 2009

Jag vill att ni tar er tid att läsa detta

Kränkning utförd av socialtjänsten i Marks kommun

Den 28 oktober 2009 utsatte socialtjänsten två små barn för för vad vi anser vara ett övergrepp av den. Barnen, en flicka 4 och en pojke 5 år har varit placerade tillsammans och i samma fosterhem under 4 år. På onsdagen d 28 åker familjehemmet med barnen på ett umgänge med modern. Barnen protesterar vilt. De får bända upp pojken händer då de skall ha honom ur sängen. Vara två stycken för att klä honom och han vägrar äta. Flickan är molocken och vill inte åka hon heller.
Ingen av barnen har någon anknytning till mamman och har fram tills våren 2009 bara träffat mamman två gåner per år. På vägen ner talar pojken om att han hoppas att ”mamman” inte skall vara hemma. Barnen lämnas över till skyddspersonal då fosterhemmet inte får närvara vid umgängena. Personal med direktlarm till polisen.

Överlämnandet går bra utifrån att fostermamman lovar och bedyrar att komma och hämta barnen. De skall ju bara vara där en stund. Då tiden har gått och fostermamman kommer till mötesplatsen för att hämta barnen möts hon av de två socialassistenter.
Familjehemmet frå veta att de sagts upp med omedelbar verkan och barnen har omplacerats till ett jourhem. Barnen hade inte mer än det de stod och gick i. De fick inte med nalle eller snuttefilt saker som står för trygghet och de fick inte säga hej då till fosterfamiljen.
Agerandet är i sin helhet helt oförsvarligt ut ifrån barnens synvinkel. Ur skall dessa små någonsinn kunna lita på en vuxen igen. De rycks upp från allt som tryggt invant, allt de känner till som sitt eget. Sin ”familj” sina kompisar, sina fritidsaktiviteter.
Orsaken till omplaceringen och uppsägningen är att fosterfamiljen anklagas för att inte samarbeta inför ett beslut om hemflytt. En hemflytt till en familj där mamman är diagnostiserad med lätt utvecklingsstörning och hennes nye man är starkt kriminellt belastad.




Läs mer på... http://www.barnmisshandelavmyndighet.se/
Och glöm inte bort att skriva under protestlistan.

3 kommentarer:

Josef Boberg sa...

Myndigheter som sådana kan väl ALDRIG vara humana egentligen - men människorna som jobbar där - borde ju kunna vara det ?

Hur kommer det att gå för barnen månntro ? - undrar Josef B.

Anonym sa...

Blev så glad då jag hittade denna. Att många engagerar sig för oss och "våra" barn. Vi kämpar på. Det finns många som bara väntar på länsstyrelsens (efter nyår socialstyrelsens utslag) för at sedan börja agera utifrån det. vi alla tror ju att Mark blir prickade och då måste felaktigheter rättas till och som jag ser det är det enda raka att barnen flyttas hem till oss igen. Tck att ni hjälper oss att sprida så många som möjligt behöver skriva på. Har ni vänner, familj be alla ni kan komma på att skriva på. Det har nu kommit in över 1088 protestnamn på 8 veckor men det får inte avstanna. MVH fostermamman till barnen

Fiviva sa...

Var inte säker om jag hade din tillåtelse att göra detta. men denna historia berörde mig så fruktansvärt och vill gärna att fler tar sig tid att läsa och uppmärksamma detta och tar sig tid att hjälpa genom att skriva på listan.